Üzleti tippek

Szavaznak az adótörvényekről

Kedden döntenek a képviselők az adótörvényekhez, a 2009-es költségvetést megalapozó törvényekhez és magához a költségvetési javaslathoz benyújtott módosító indítványokról. Ezután a költségvetési bizottság összeül, előkészíti a főszámokat, amelyekről ismét a plenáris ülésnek kell döntenie.

A Ház kedden megvitatja a fémek begyűjtésével és értékesítésével összefüggő visszaélések visszaszorításáról szóló törvényjavaslatot, valamint a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvénynek és egyéb jogszabályoknak a számviteli beszámoló közzétételi rendjével, valamint a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszerével összefüggő módosítását.

Ugyancsak lefolytatják a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény módosításának általános vitáját.

Ezután szavaznak a képviselők az Országos Rádió és Televízió Testület jövő évi költségvetéséről, amelynek alapján a testület 2009-es bevételi és kiadási főösszege több mint 1,5 milliárd forint lesz.

Határoznak a hízott kacsából és libából előállított termékek védelméről szóló ötpárti országgyűlési határozati javaslatról, amely a termelés szabályait rendezi.

Zárószavazás lesz a bűnüldöző szervek nemzetközi együttműködéséről szóló törvény módosításáról, valamint a Nemzeti Tehetség Program elfogadásáról, a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásának elveiről, valamint a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum létrehozásának és működésének elveiről szóló országgyűlési határozati javaslatról.

Lefolytatják a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló előterjesztés általános vitáját. Az indoklás
szerint az előterjesztésre azért van szükség, mert az államháztartási törvény ma már nem tudja megfelelően szabályozni a közszféra működését.

Megvitatják az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot is, amelynek lényeges törekvése ezen közszolgáltatások egyetemes elérhetőségének biztosítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik