Üzleti tippek

730 dolgozójától válik meg az Alcoa

Móri gyárából és a székesfehérvári hengermű gyáregységből 730 dolgozót bocsát el jövőre az Alcoa cégcsoport - közölte kedden a vállalat PR-igazgatója.

Furulyás Ferenc tájékoztatása szerint az elektromos kábelrendszereket gyártó, jelenleg 3047 dolgozót foglalkoztató móri AFL Hungary Kft.-ben három ütemben, 650 embertől válik meg a cég az autóipari kereslet visszaesése, a költségek növekedése és a globális válság következményeként. Január végéig 300, február végéig 250, s április végéig 150 dolgozót küldenek el a móri üzemből.

A székesfehérvári Alcoa-Köfém kft. jelenleg 730 szakembert foglalkoztató hengermű gyáregységéből jövőre – egyelőre még nem rögzített időpontban – 84-en kapják meg a felmondólevelet. Az elbocsátottak fele a hengerműben, másik fele a gyáregységhez tartozó öntödében dolgozik.

A létszámleépítést már bejelentették, s megkezdték az egyeztetést az érdekképviseletekkel is. A vállalat minden dolgozó esetében az Alcoa cégcsoport értékrendje szerint, a lehető leghumánusabb megoldást igyekszik megtalálni – hangsúlyozta Furulyás Ferenc.

Válság ABC

Amit a mindennapokban tudni kell a globális válságról. Alaposan, hitelesen, közérthetően. 36 oldalas exkluzív melléklet csak a Figyelőben! November 27-től az újságárusoknál.

Mint elmondta, a hengermű gyáregységből több dolgozónak lehetősége van a korengedményes nyugdíjba vonulásra, annak a költségeit a cégcsoport vállalja fel. Az Alcoa cégcsoportnak hét üzletága van Magyarországon, s Székesfehérváron működik a pénzügyi és adminisztratív globális üzleti szolgáltató egység, valamint az informatikai adatközpont is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik