Üzleti tippek

A munkavállalók ellenzik az áfaemelést

admin

2008. 11. 21. 12:47

Az országos érdekegyeztetésen Veres János a kormány által támogatott adómódosító javaslatokról beszélt. Az áfaemelést a munkavállalók nem támogatják, a munkaadók nem egységesek.

Az adótörvények jövő keddi szavazásakor a kormány két már ismert változtatást támogat: az osztalékadó csökkentését 35 százalékról 25 százalékra, illetve azt, amely szerint a cégautó adó 1.600 köbcentiig 7.500 forint, fölötte 15 ezer forint lenne havonta – mondta a pénzügyminiszter.

Az MDF által javasolt módosításról – amely szerint a személyi jövedelemadó sávhatára 1,7 millió forintról 2,2 millióra növekedne, és megszűnne az örökösödési adó, amelynek ellentételeként a 20 százalékos áfa 22 százalékra emelkedne – több lépésben szavaz majd az Országgyűlés, elsőként az áfaemelésről, amit a kormánytagok nem szavaznak meg – jelezte Veres János.

Bár az adótörvények módosítása között technikai okokból a kormány támogatási listáján szerepel az MDF által javasolt áfaemelés, 20 százalékról 22 százalékra, a kormánytagok nemmel fognak szavazni – jelentette be Veres János

Hozzátette: az áfaemelés 1,4 százalékkal emelné jövőre az inflációt.

A javaslatot a munkavállalók nem támogatják, a munkaadói oldalnak a kérdésben nincs egységes álláspontja.
Korábban a munkavállalók és munkaadók egységesen kérték a kormányt, vizsgálja meg az szja könnyítés és áfaemelés egyidejű, adóátrendező jellegű lépését, ám a lépés részleteiről nem beszéltek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.