Üzleti tippek

Bumeránggal ösztönöznek hulladékgyűjtésre

Bumeránggal és David Attenborough magyar hangjával ösztönöz szelektív hulladékgyűjtésre az ÖKO-Pannon Kht. a KvVM támogatásával. Az alapötlet szerint ha jól dobjuk el, mint egy bumerángot, a hulladék is jól jön vissza.

„Ha jól dobod el, jól jön vissza!” Ezzel a szlogennel veszi kezdetét az ÖKO-Pannon Kht. társadalmi célú televíziós reklámfilmjének sugárzása. A lakossági szelektív hulladékgyűjtést a kht. által készíttetett 20 másodperces, november 17-től december 31-ig összesen 7 tv-csatornán látható szpotok ösztönzik.

A filmeket az Akció-Nxs reklámügynökség készítette, amelyet az ÖKO-Pannon Kht. meghívásos tenderen választott ki. A szpotok konkrét termékeken keresztül azt is szemléltetik, hogy milyen használati tárgyakat lehet gyártani a hulladékból, eloszlatva ezzel azt a tévhitet, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék a szemétben, a hulladéklerakókon végzi.

Híres gárda

Négy változat készült: a műanyag, az üveg, a fém és az italos kartondobozok „visszatérését” mutatja be a film, egy ideologizált, szép természeti környezetben. A reklámszpot rendező-operatőre Nagy András volt, aki a több díjjal is elismert Fehér tenyér és Szép napok című filmek operatőre volt.

A szpotok főszereplője a Krétakör Színházból és a Fekete kefe című filmből ismert Bánki Gergely színész, a reklámfilm hangját pedig Végvári Tamás kölcsönözte, akit természetfilmek narrátoraként, többek között David Attenborough hangjaként ismerhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik