Üzleti tippek

Megmenekült a Sziget

Birtokháborítást követett el 2007-ben a Sziget fesztivált szervező cég azzal, hogy a megengedett határértéket meghaladó zajszintet mértek Újpesten, a fesztivál megrendezését azonban ez nem veszélyezteti – derült ki a bíróság nem jogerős ítéletéből.

A IV., XV. kerületi bíróság csütörtökön kihirdetett, nem jogerős ítélete szerint a 2007 augusztusában megrendezett fesztivál birtokháborítást követett el az engedélyezett határértéket meghaladó zajkibocsátással. A bíróság a szervező céget eltiltotta a határértéket meghaladó zajkibocsátástól, és arra kötelezte, hogy az azt megakadályozó hangerőszabályzó és zajszigetelő berendezéseket alkalmazzon a jövőben.

A bíróság elutasította az újpesti önkormányzat keresetének azon részét, amelyben a felperes kérte, tiltsák el a szervezőket a 22 és reggel 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője az ítélet kihirdetés után közölte: a fesztivál megrendezését nem veszélyezteti a bíróság döntése, de valószínűleg fellebbezni fognak az ítélet ellen.

Derce Tamás, Újpest polgármestere az ítélethirdetés után közölte: nem az a cél, hogy a Sziget fesztivál megszűnjön, hanem az, hogy “megtalálják a legkisebb közös többszöröst”, amivel mindkét fél jól jár. Sajnos – folytatta – Gerendai Károly eddig nem tett semmit annak érdekében, hogy megoldják a problémát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik