Üzleti tippek

A Rábát nem érinti a válság

A Rába-csoport a nehéz üzleti környezet ellenére is 60 milliárd forintot meghaladó árbevételt és 5,5 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) vár - mondta Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója a társaságcsoport harmadik negyedévi eredményeit magyarázó sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A cégcsoport ezzel az iparági válság ellenére is tartja 2008. május 15-én bejelentett előrejelzését. Pintér István a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a cég eredményeit a különösen kedvezőtlen külső környezetet figyelembe véve kell értékelni. A Rába által alkalmazott védelmi mechanizmusok nem azonnal követik a változásokat és hosszabb időszak átlagában enyhítik a külső környezet változásait – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Győri Rába Csoport 2008 első három negyedévében 45,3 milliárd forint árbevételt ért el, ami 9,1 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának értékét. A cégcsoport üzemi eredménye ugyanakkor 550-ről 408 millió forintra csökkent. A kumulált árbevétel 9,1 százalékkal haladja meg, az EBIDTA pedig 7,5 százalékkal múlja alul a tavalyi megfelelő értéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik