Üzleti tippek

Online híradót indított az MTV

Naponta három egyenes adású hírműsorral jelentkezik szerdától a Magyar Televízió hírportálja, kiegészítve a hagyományos, interneten is letölthető tévéadásokat.

A köztévé is csatlakozott a kereskedelmi csatornákhoz, és elindította online hírműsorát. Amíg a tévében napi nyolcszor, addig az interneten további három, azaz összesen tizenegy alkalommal láthatnak hírműsort a köztelevízió nézői. A HíradóWeb néven indított online műsor 5-10 perces adásai délelőtt tízkor, illetve délután kettőkor és négykor jelentkeznek.

A Magyar Televízió (MTV) közleménye szerint az online adások a hagyományos hírműsorokhoz képest „dinamikusabb, ám mégis könnyedebb” hangvétellel fognak rendelkezni, igazodva az online média sajátosságaihoz. Az internetes hírműsornak nincs külön stábja, minden feladatot a budapesti és regionális hírszerkesztőség lát el.

A foci-Eb-re és a pekingi olimpiára készült telesport.hu weboldal nézettsége és videoletöltési statisztikája azt bizonyította, hogy az „on-demand”, azaz újranézhető tartalom mellett az élő adásra is nagy igény mutatkozik az interneten, ezért döntött az MTV a hírműsor indítása mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik