Üzleti tippek

Elindítjuk IT vállalkozását!

A Figyelő üzleti hetilap és PCWorld magazin, DEMO ’08 címmel pályázatot hirdet induló és feltörekvő hazai IT-fejlesztőcsapatok számára.

Az induló internetes vállalkozások között jó néhány kiemelkedő szakmai megoldást lehet találni minden évben. Becslések szerint viszont csak minden tizedik weblap éli túl az első működési évet. A tehetséges fejlesztők többsége sokszor nem jut el a működő vállalkozások anyagi szintjére. A rendezvényen a fejlesztők találkozhatnak a hazai befektetői szektor szereplőivel, a már befutott cégek vezetőivel, illetve a téma szakértőitől kaphatnak tanácsot az elinduláshoz.

A DEMO ’08 lehetőséget szeretne biztosítani a legújabb fejlesztések bemutatkozásához, nyitott szakmai fórumot teremt a fejlesztők és a befektetők számára, illetve egy szakmai díj alapításával értékelni szeretné a most induló hazai internetes vállalkozásokat. A rendezvényre meghívott szakemberek és a pályázók közötti személyes konzultáció is segítheti az indulók első lépéseit.

A szakmai tudás mellett szükség van gazdasági szemléletre, üzleti tervezési tudásra és számos egyéb szakértelemre, amelyek ma egy induló vállalkozást életképessé tesznek a buktatókkal teletűzdelt piacon. A sikerrel pályázók a konferencián prezentálhatják saját fejlesztéseiket egy hozzáértő szakmai grémium előtt.

Az anyagok beadási határideje: 2008. november 20. A pályázatok értékelése az, eredményhirdetés és a szakmai konferencia helyszíne: Symbol Budapest. A konferencián a tíz legjobb pályázó prezentációja mellett szakmai előadások is színesítik a programot.

Az előadások fő témai

– Hazai gazdasági lehetőségek, az informatikai piac helyzete
– Hogyan adjuk el magunkat a befektető előtt?
– Induló vállalkozások alapvető gazdasági tervezése
– „Garázscégből a világhírig” – magyar sikertörténetek
– Marketing-kerekasztal – hatékony módszerek az ismertség növelésére

Ajánlott videó

Olvasói sztorik