Üzleti tippek

Elbocsátások kezdődnek a hatvani Bosch-gyárban

A Bosch Csoport hatvani gyárában nem hosszabbítják meg 68 bérelt munkás szerződését.

Thomas E. Beyer, a Bosch Csoport magyarországi képviselője a bejelentést követően elmondta, hogy a Bosch magas kihasználtsággal dolgozott az idén, ám most szembesülnie kell a megrendelések csökkenésével.

Ennek elsősorban az az oka, hogy az autógyárak sorra jelentik be termelésük szüneteltetését, s ez a Boscht, mint a világ legnagyobb autóipari beszállítóját is érzékenyen érinti.

Thomas E. Beyer elmondta, hogy a csoport többi gyárában átszervezésekkel oldják meg azt, hogy csökkent kapacitásainak kihasználtsága: így például a miskolci elektromos kéziszerszám-gyárakba is át tudja csoportosítani azokat az alkalmazottakat, akiknek kevesebb tennivalójuk lett a közelmúltban.

Hozzátette azonban azt is, hogy nem tudni, mi várható a jövőben, hiszen a piac hetente változik és így a Boschnak is naponta kell ellenőriznie és felülvizsgálnia a létszámot. A Boschnak Magyarországon több mint 7500 alkalmazottja van.

A Bosch Magyarországon főként autóipari alkatrészeket, kéziszerszámokat gyárt, a termékek döntő többségét exportálja, tavaly a kivitel értéke 1,157 milliárd euróra nőtt a 2006. évi 950 millió euróról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik