Üzleti tippek

A válság hatására megtorpant a Liga

A pénzügyi válságra reagálva a Liga Szakszervezetek kész a válság mélységéhez mért kompromisszumokra, például a minimálbér és a bérajánlás esetében - közölte a szervezet kedden.

A közlemény szerint a Liga a kompromisszumért cserébe szeretné megerősíteni a munkavállalói és érdekvédelmi jogokat. A Liga elsődleges prioritása a foglalkoztatottság legalább jelenlegi szintjének megőrzése, illetve a további harc a feketegazdaság és a korrupció ellen.

A közleményben a szakszervezet javasolja továbbá az állam méretének csökkentését, mint a forráshiány mérséklésének eszközét. A szervezet a leírtak alapján e tekintetben elsősorban a országgyűlési és önkormányzati képviselők számának csökkentésére, a pártfinanszírozás tisztázására, a parlamenti képviselők adómentes juttatásainak megszüntetésére gondol.

A közlemény szerint amennyiben ezek az elvek érvényesülnek, a Liga a minimálbér és az átlagos bérajánlás esetében is hajlandó engedményeket tenni úgy, hogy a verseny- és közszférában azonos elvek érvényesüljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik