Üzleti tippek

Az adós házát védik a rendőrök Szegeden

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) mintegy száz aktivistája le akarja bontani egy cég épületét kedden Szegeden; ezt azzal indokolják, hogy a társaság 22 millió forinttal adósa maradt egy alvállalkozójának. A rendőrség megakadályozza az akciót.

Az aktivisták fejszékkel, csákányokkal és más szerszámokkal felszerelkezve felsorakoztak a Körtöltés utcai ingatlan előtt, amelynek kapujánál rendőrök állnak sorfalat. Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke a rendőröket vezető századosnak elmondta, hogy Szűcs László Baranya megyei vállalkozó négy turisztikai létesítmény építőmesteri munkáit végezte el az év elején a Dráva-projekt keretében, ezért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át.

Többször felszólította a cég tulajdonosát a tartozás rendezésére, aki erre nem volt hajlandó. Bírósághoz fordult, ám az eljárás évekig tarthat, vállalkozását pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti – tette hozzá. A rendőr százados közölte, megakadályozzák a bontást, fenntartják a rendet.

A demonstráció hírére további rendőri erők érkeztek a helyszínre, így mintegy hatvan rendőr és száz aktivista van a helyszínen. A rendőrség a Körtöltés utca érintett szakaszát lezárta.

A VÉSZ elnöke és egy rendőr alezredes az egyik autóban ülve tárgyal, miközben a demonstrálók a rendőröket igyekeznek meggyőzni igazukról. Éliás Ádám egy rendőr alezredessel a helyszínen folytatott tárgyalás után elmondta, a rendőrség kérése ellenére sem állnak el szándékuktól, továbbra is le akarják bontani az épületet. Kitartanak, az ingatlan előtt maradnak, vagy ha kell, éjszaka visszajönnek. Hangsúlyozta: semmiképpen nem akarnak fizikai összeütközésbe keveredni a rendőrökkel, de érvényt akarnak szerezni követelésüknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik