Üzleti tippek

Az MSZP szűkítené a Robin Hood-adót fizetők körét

Bár minden ellenzéki frakció jelezte, hogy nem támogatja a Robin Hood-adót, az MSZP kapcsolódó módosító indítványokkal tovább „csiszolná" az előterjesztést. A szocialisták szűkítenék a 8 százalékos adót fizető energiacégek körét.

A Pénzügyminisztérium eredeti tervéhez képest szűkítené az adózók körét a szocialista Podolák György, Szanyi Tibor és Józsa Imre úgy, hogy csak Magyarország legnagyobb erőművei fizessék meg az „emelt szintű társasági adót, függetlenül attól, hogy az általuk termelt villamos energia kötelező átvételi rendszerben kerül-e értékesítésre vagy nem”.

Szanyi Tibor, az MSZP távhőmunkacsoportjának vezetője kedden elmondta: az általuk leszűkített körbe tartozó energiatermelő cégek fizetnék amúgy is a beszedendő adó 90 százalékát, e cégeknél keletkezik az extraprofit.

A szocialista politikus megerősítette: a szocialisták el akarják vinni a zárószavazásig a törvényt. A törvényjavaslat részletes vitáját hétfőn folytatta le a parlament, a tervek szerint a módosító indítványokról november 3-án, hétfőn szavaz az Országgyűlés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik