Üzleti tippek

Válság: Sármellék téli álomba szenderül

A Ryanair járatszámaink csökkentése miatt ezen a héten ideiglenesen leáll a menetrend szerinti légi utasforgalom a FlyBalaton repülőtéren. A dolgozók 60-70 százalékát elküldik.

Palkó Lajos, a társaság értékesítési és marketingigazgatója elmondta: a Sármellékről eddig három városba közlekedő Ryanair az Európába begyűrűződő gazdasági válság hatásaival indokolta, hogy száznál is több járatát, köztük a balatoni gépeket is leállítja a téli időszakban.

Jövő márciusig elvétve jön gép (Fotó: MTI)

Jövő márciusig elvétve jön gép (Fotó: MTI)

A FlyBalaton honlapján található menetrend szerint a Düsseldorf-Weeze járat szerdán, a London-Stansted repülőterére és a Frankfurt-Hahnba közlekedő gép szombaton száll fel az idén utoljára. A foglalások azonban nem álltak le, a Ryanairnél a március 29-től kezdődő nyári menetrendi időszakra kaphatók ismét helyek a járatokra.

Az átállás miatt fizetés nélküli szabadságra küldik a dolgozók 60-70 százalékát, az alkalmankénti kiszolgálást a rendelkezési állományban tartott munkatársak egy részével oldják meg. Azokon a napokon, amikor nincs előre bejelentett járat, valószínűleg zárva lesz a repülőtér.

A járatcsökkentés miatt módosultak a forgalmi tervek, az idén mintegy 150 ezresre tervezett utaslétszám helyett 120-130 ezres forgalomra számítanak Sármelléken. Ez a tavalyi 110 ezer után mintegy 10 százalékos bővülést jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik