Üzleti tippek

Az ORTT előtt a TV2 szappanoperájának támogatása

admin
admin

2008. 10. 17. 09:41

Hatósági vizsgálatot rendelt el csütörtöki ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) annak tisztázására, sértett-e szabályt az, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) anyagilag támogatta a TV2 Jóban Rosszban című szappanoperáját.

Egy magánszemély fordult március végén az ORTT-hez az ügyben, és sajtóhírekre hivatkozva azt jelezte: “megítélése szerint” a műsorszolgáltató a Jóban Rosszban című sorozattal megsérti vagy megsérteni kívánja a médiatörvény egyes passzusait.

Cs. Kádár Péter szerint ez a megoldás a műsorszámok támogatásának vagy a burkolt reklámozásnak a szabályait, továbbá a médiatörvény preambulumában alapelvként is rögzített műsorszolgáltatói (tájékoztatatási) függetlenséget sérti.

Nem ütközik törvénybe

A HVG egyik tavaszi számában jelent meg cikk arról, hogy nettó 200 millió forintot folyósít pályázat nélkül az NFÜ a TV2-t működtető társaságnak, amely vállalta, hogy szappanoperájában bemutatja egy uniós pályázat alakulását.

Az ügynökség még aznap úgy nyilatkozott az MTI-nek: nem ütközik törvénybe eljárásuk. Lantos Gabriella kommunikációs főigazgató hangsúlyozta: az NFÜ közbeszerzési eljárást folytat le minden pályázatot népszerűsítő programra, kivéve a televíziós koprodukciókat, hiszen azokra a közbeszerzési törvény nem ír elő ilyen kötelezettséget.

A kereskedelmi csatorna az MTI megkeresésére úgy kommentálta a történteket: a Jóban Rosszban című napi sorozat olyan, a közérdeklődésre számot tartó cselekményszállal bővül, amelyen keresztül a nézők megismerhetik az uniós pályázási folyamatokat. A TV2 tájékoztatása szerint nem kaptak hivatalos tájékoztatást a médiahatóság döntéséről, de ha az ORTT hozzájuk fordul majd, minden rendelkezésükre álló adattal segítik az eljárás lefolytatását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.