Üzleti tippek

Megérkezett a Molhoz az INA részvénycsomag

Megérkezett a Mol értékpapírszámlájára október 17-én az önkéntes nyilvános vételi ajánlat eredményeként tulajdonába került 22,155 százalékos INA-részvénycsomag - közölte a Mol a BÉT honlapján pénteken.

Az INA közkézen forgó, valamivel több mint 30 százalékos részvényhányadára hivatalosan szeptember 5-én tett ajánlatot a Mol, 2.800 kunás (mintegy 95 ezer forintos) áron. A részvénytulajdonosok október 3-ig helyezhették letétbe a zágrábi elszámolóháznál értékpapírjaikat.

A Mol ezt megelőzően 25 százalék plusz egy részvényt birtokolt a horvát olajtársaság papírjaiból, így a most megszerzett mennyiséggel együtt 47,15 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik.

A közkézen forgó részvényekre 6,18 milliárd kunát (több mint 210 milliárd forintot) fizet a Mol a részvényeseknek. Korábbi horvát lapértesülések szerint azonban ennél többet is remélhetnek az eladók, ha a horvát kormánynak sikerül a Mollal folytatott tárgyalások során magasabb árat kialkudnia a kezében lévő INA-részvények eladásáért, vagy cseréjéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik