Üzleti tippek

Vegyél vissza akció indult

Jegesmedve eltáncolva, napkollektor megénekelve, légszennyezés lefotózva, klíma makettezve. Vegyél vissza! néven klímaváltozás elleni programot indított az Amrop Hever, a Magyar Telekom, a Ringier Kiadó és a Vertis Zrt.

Az október elején meghirdetett klímaakció célja, hogy aktivitásra ösztönözzön, megszólítsa a most felnövekvő generációt, a jövő döntéshozóit: a klímaváltozás létező probléma, és közösen kell tenni ellene, a változás pedig a szemléletmódváltásnál kezdődik. Az akció alapvetően egy csapatjáték, a frissülő feladatok kapcsán összegyűjtik a játékosok ötleteit a program kitalálói, illetve próbálják felhívni a figyelmet a klímaváltozás problémájára.

A csapatjáték szabályai: semmi sem kötelező, de bármit lehet! A regisztrált csapatok annyi feladatban vesznek részt, amennyiben akarnak, és akár új feladatkiírásokat is beküldhetnek. A beérkezett pályamunkák elbírálásában, a feladatok kitűzésében a Vegyél vissza! szakértői és a magyar civil szféra képviselői (WWF, Greenpeace, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Magyar Természetvédők Szövetsége, Hulladék Munkaszövetség) is részt vesznek.

A legjobbakat bemutatják

A legjobb pályamunkákat a nyereményeken felül bemutatkozási lehetőséggel díjazzák, mivel a fő cél, hogy minél többen megismerhessék azokat. A Klímaakció a www.vegyelvissza.hu oldalán zajlik, ahol a csapatok pályamunkái is megtekinthetők, a legjobb beküldött pályázatok pedig élőben is láthatóak, legközelebb 2008. november 21-én a Millenáris Parkban. Az első 4 klímaakció-feladat részletes leírása a honlapon olvasható, ugyancsak itt lehet regisztrálni a részvételre. A beküldési határidő 2008. november 14.

A Vegyél Vissza weboldalát a Webshark, kreatív anyagait a HPS Group, kommunikációját a Lex Koan biztosította. A program 2008 márciusában jött létre a Magyar Telekom Nyrt., a Ringier Kiadó Kft. a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Tanácsadó Zrt. valamint az Amrop Hever összefogásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik