Üzleti tippek

Jogerősen sem országos tévé a VIASAT3

Jogerősen pert nyert a Viasat az ORTT ellen: a VIASAT3 csatorna nem országos szolgáltató, ezért nem kötelezhető az ilyen adók számára előírt közszolgálati műsorok sugározására.

„A Fővárosi Ítélőtábla (…)jogerősen kimondta, hogy az ORTT jogsértő módon, hatáskör hiányában nyilvánította országos műsorszolgáltatássá a VIASAT3-at, és – az első fokú ítéletet helyben hagyva – megsemmisítette az ORTT erről szóló határozatát”, egyúttal új eljárásra utasította az ORTT-t, és felhívta a hatóságot – közölte a csatorna.

A VIASAT3 hozzáteszi: a szerdán született jogerős bírósági ítélettel „igazolást nyert a csatorna azon döntése is, hogy a per jogerős befejezését megvárva nem kezdte meg az országos műsorszolgáltatók számára előírt hírműsor-sugárzást, annak ellenére, hogy az ORTT több alkalommal is hangoztatta, hogy erre már köteles lenne”.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly április 11-én minősítette országos tévécsatornává a Filmmúzeumot, a Spektrum TV-t, a Viasat3-at, valamint a Sport1-et. A közműsor-szolgáltatóként működő Filmmúzeum kivételével megállapította a tévéadók éves műsorszolgáltatási díját is: ez a Spektrum esetében közel 23 millió, a VIASAT3-nál több mint 36 millió, a Sport1-nél 13 és fél millió forintra rúg.

Február 14-én a Viasat Hungaria Zrt. ismételt kérelmet terjesztett elő a Fővárosi Bíróságnál a csatornát országos műsorszolgáltatóvá minősítő ORTT-határozat végrehajtásának felfüggesztése iránt. A Fővárosi Bíróság a kérelemnek február 20-án helyt adott, így a per jogerős befejezéséig a Viasat3 mentesült az országos műsorszolgáltatókkal szemben fennálló kötelezettségek teljesítése alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik