Üzleti tippek

Videomegosztós babérokra törne a TV2

Saját videomegosztó portált indított a TV2. A csatorna egy, a német nyelvterületen már működő oldal magyar változatával rukkolt ki.

„Ha a YouTube-ot nem is, de a hazai videomegosztó portálokat megszorongathatja a myvideo.hu” – mondta Fekete Attila, a TV2 Digitális Média igazgatója azon a sajtóreggelin, amelyen a csatorna digitális újdonságairól beszéltek. A TV2 a ProSiebenSat.1 népszerű portálját tette elérhetővé a hazai közönség számára. Németországban az oldal a YouTube után a második legnézettebb videomegosztó oldal, amelyen mintegy 3 millió videó van. A csatorna igyekszik minél több tartalmat elérhetővé tenni a hazai közönség számára, jelenleg 300 ezer videót lehet megtekinteni a hazai oldalról.

A portál Németország mellett Hollandiában, Belgiumban és Romániában is működik. Hogy valódi konkurenciát jelenthet-e a portál a hazai hasonló oldalak számára, az jelenleg még kérdéses, ám a TV2 bízik benne, hogy a könnyű kezelhetőség, az átláthatóság, valamint hogy jelentős mennyiségű tartalom érhető el már induláskor is, csábító lesz.

Mivel a magyar videók száma még kevés, így sok magyarul beírt keresőszóra még egyáltalán nem kapunk találatot, de a klasszikusnak számító keresőszavak: ’szex’, ’pornó’, ’vicc’ már tucatnyi eredménnyel szolgálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik