Üzleti tippek

Auth Henrik váltja Szász Károlyt

admin
admin

2008. 10. 14. 17:10

Személyi változás történt az OTP Bank szerbiai leányvállalatának élén, Szász Károlyt a poszton Auth Henrik váltja - mondta el Pongrácz Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Közölte: az Auth Henrik által irányított új menedzsment minden támogatást megkap az anyabanktól az OTP banka Srbija működési hatékonyságának javításához.

Utalt arra a korábbi bejelentésre, hogy a bank elsősorban Szerbiában teszteli az esetleges értékesítési lehetőségeket, de nyomatékosította, hogy értékesítési kényszer nincs.
A volt vezérigazgató, Szász Károly elnöki tanácsadóként folytatja munkáját október 9-től az OTP Bankban, feladata a kereskedelmi banki divízió keretén belül a nemzetközi és a bankközi kapcsolatok menedzselése.

Auth Henrik korábbi feladatát – a Cégbíróság által 2008. június 23-án bejegyzett 50 milliós törzstőkéjű OTP Kereskedőház Kft. ügyvezetését – a bank tapasztalt szakembere, Tamási Andrea veszi át – közölte Pongrácz Antal.

Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a vállalati készletfinanszírozás speciális formájára szakosodott társaság részben a reálgazdasági folyamatokkal összefüggő hitelkereslet-visszaesés, részben a kevésbé jövedelmező vállalatfinanszírozás korábban elhatározott tervszerű visszafogása miatt mérsékelt üzleti aktivitással működik.

Pongrácz Antal szerint a személyi változások hatékonyan szolgálják a csoportszintű eredményelvárásokat, illetve a prudens gazdálkodást, amelyeknek a jelenlegi nemzetközi pénzpiaci helyzet hatásai közepette kiemelt jelentőségük van.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Pregnant woman sitting in childbearing center
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.