Üzleti tippek

Digitális átállásra szavazott az RTL és a TV2

admin
admin

2008. 10. 13. 13:16

Határidő előtt jelezte az RTL Klub és a TV2, hogy részt kíván venni a digitális átállásban. A kereskedelmi csatornák új médiatörvényt szorgalmaznának.

Az RTL Klub közleményben tudatta, hogy nem marad ki a digitális átállásból, míg a TV2 sajtóreggelijén újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy szándékában áll felmenni a digitális földi sugárzásra. Az RTL Klub a kiírásban szereplő határidő előtt tett kötelezettségvállaló nyilatkozatot az Antenna Hungária Zrt. felé, és erről értesítette a Nemzeti Hírközlési Hatóságot is, így rövidesen megkezdi a tárgyalásokat a szerződéskötési kötelezettséggel bíró Antenna Hungária Zrt.-vel.

Felmentés az ORTT-től

Az M-RTL Zrt. tehát a digitális átállásról szóló törvény értelmében műsorával felkerül a legnagyobb vagy a második legnagyobb lakossági elérésű, nem mobil vételű digitális televízió műsorszóró hálózatra, a műsorterjesztési szolgáltatás indulásával körzetenként válik elérhetővé a digitális szórás, ezzel párhuzamosan az M-RTL Zrt. elfogadja az analóg szórás tervezettnél korábbi (2011. június 30.) körzetenkénti leállítását. Mivel azonban a társaság műsorszolgáltatási szerződése 2012-ig kötelezi az M-RTL Zrt.-t az analóg sugárzás folytatására, az ORTT-nek kell a szükséges módosításokkal felmentést kell adnia e kötelezettség alól.

A TV2 hétfői sajtóreggelijén szintén közölte, hogy szándékában áll a részvétel, ám ennek részleteit – az idő rövidsége miatt – még nem dolgozták ki. Mindkét kereskedelmi csatorna kifejtette, hogy szükség lenne a médiatörvény mielőbbi változtatására. „Az ötpárti országgyűlési határozat ellenére a parlament nem fogadott el új média-alaptörvényt, így míg a digitalizációval technikailag európai rendszer jöhet létre, a hozzá kapcsolódó szabályozás már most elmúlt 12 éves, és nem felel meg a jelenlegi médiakörnyezetnek és az uniós irányelveknek” – fogalmazott közleményében az M-RTL Zrt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.