Üzleti tippek

Nincs új MTV-elnök

Pénteken sem sikerült megegyeznie az elnökjelölt személyéről a Magyar Televíziót felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének.

Közel egy éve nem folyik már a pályáztatás, március óta pedig nincs választott elnöke a tévének. A péntek reggeli szavazáson az MTI értesülése szerint Székely Ferencet heten, Havasi Jánost öten, Baló Györgyöt ketten támogatták. A jelöltté váláshoz 10 szavazatot kellett volna szereznie valamelyik indulónak.

Ha sikerült volna jelöltet állítani, a javaslatot hasonló arányban kellett volna még jóváhagynia a civilszervezetek képviselőivel kiegészült nagykuratóriumnak is.

A reggeli voksolás végeredménye nem meglepő. Testületi tagoktól származó értesülés szerint ugyanis a szerda délutáni informális ülésen nem körvonalazódott olyan személyi javaslat, amely megkaphatta volna a 7 szocialista, 3 fideszes, 2 szabad demokrata, valamint 1-1 MDF-es és KDNP-s delegált kétharmadának szavazatát.

Ez volt egyébként a harmadik pályázat, amelyen a legtöbben, 13-an versengtek a tisztségért.
Korábbi sajtóinformációk szerint a mostani pályázók között volt még Szinetár Miklós, Pálffy István, Szabó Stein Imre és Zelles Sándor is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik