Üzleti tippek

Horn Gábor: minden elképzelhető

admin
admin

2008. 10. 10. 17:58

Az SZDSZ elismeri, hogy új helyzet van, de továbbra is ragaszkodik az adócsökkentéshez, ha nem is feltétlenül az eredeti javaslataik szerint - nyilatkozta Horn Gábor a FigyelőNetnek.

Nem ragaszkodik az SZDSZ ahhoz a javaslatához, hogy a „plafontörvénnyel” megspórolt összegek kétharmadát fordítsák adócsökkentésre, s csak egyharmadát adósságcsökkentésre, de ahhoz igen, hogy adócsökkentésekre sor kerüljön – mondta Horn Gábor, az SZDSZ egyik ügyvivője a FigyelőNet kérdésére.

Az állampapírok piaca ma is pangott, ami az államadósság finanszírozásával kapcsolatban vet föl kínzó kérdéseseket. Veres János bejelentette, hogy módosul a nyugdíjpénztári befektetési szabály: hétfőtől a nyugdíjpénztárak korlátlan mértékben tarthatják pénzüket állampapírokban – kérdés azonban egyelőre, a lehetőséggel – amennyiben csak lehetőségről van szó – élnek-e a pénztárak, s eladják-e potom pénzért a részvényeiket (pontosabban a tagokét), hogy államkötvényeket vegyenek helyettük.

„Új helyzet van, minden elképzelhető, s mindennek az ellenkezője is” – mondta a politikus. Meg kell várni, milyen új javaslatokkal áll elő a kormány, s az SZDSZ ezekhez képest fogja az álláspontját kialakítani.

Horn Gábor úgy vélte, a jelenlegi pénzügyi helyzetben helye lehet az állami beavatkozásnak, de túl nagy terhet az állam nem vállalhat. Az ügyvivő úgy fogalmazott: az adócsökkentés a gazdaság motorja, ezért erről a liberálisok továbbra sem mondanak le.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.