Üzleti tippek

Horn Gábor: minden elképzelhető

Az SZDSZ elismeri, hogy új helyzet van, de továbbra is ragaszkodik az adócsökkentéshez, ha nem is feltétlenül az eredeti javaslataik szerint - nyilatkozta Horn Gábor a FigyelőNetnek.

Nem ragaszkodik az SZDSZ ahhoz a javaslatához, hogy a „plafontörvénnyel” megspórolt összegek kétharmadát fordítsák adócsökkentésre, s csak egyharmadát adósságcsökkentésre, de ahhoz igen, hogy adócsökkentésekre sor kerüljön – mondta Horn Gábor, az SZDSZ egyik ügyvivője a FigyelőNet kérdésére.

Az állampapírok piaca ma is pangott, ami az államadósság finanszírozásával kapcsolatban vet föl kínzó kérdéseseket. Veres János bejelentette, hogy módosul a nyugdíjpénztári befektetési szabály: hétfőtől a nyugdíjpénztárak korlátlan mértékben tarthatják pénzüket állampapírokban – kérdés azonban egyelőre, a lehetőséggel – amennyiben csak lehetőségről van szó – élnek-e a pénztárak, s eladják-e potom pénzért a részvényeiket (pontosabban a tagokét), hogy államkötvényeket vegyenek helyettük.

„Új helyzet van, minden elképzelhető, s mindennek az ellenkezője is” – mondta a politikus. Meg kell várni, milyen új javaslatokkal áll elő a kormány, s az SZDSZ ezekhez képest fogja az álláspontját kialakítani.

Horn Gábor úgy vélte, a jelenlegi pénzügyi helyzetben helye lehet az állami beavatkozásnak, de túl nagy terhet az állam nem vállalhat. Az ügyvivő úgy fogalmazott: az adócsökkentés a gazdaság motorja, ezért erről a liberálisok továbbra sem mondanak le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik