Üzleti tippek

Nem veszi meg a Digi az Invitelt

És egyelőre más sem, ugyanis a távközlési cég dán tulajdonosa elhalasztotta a cég eladását. A tranzakciót a világméretű pénzügyi válság hiúsította meg.

Nem adja el a dán TDC távközlési vállalat a Hungarian Telephone and Cable Corporationben (HTCC) meglévő 64,6 százalékos tulajdonrészét – értesült a Broadband Tv News. A dánok a világméretű pénzügyi válság miatt halasztották el a lakossági szolgáltatásait Invitel márkanév alatt nyújtó cég értékesítését. A TDC közleménye szerint figyelemmel kísérik a piaci folyamatokat és ennek függvényében csökkentik, vagy növelik a részesedésüket a HTCC-ben. Ez a kissé virágnyelvű megfogalmazás azt valószínűsíti, hogy hosszú távon nem változtatnak az elképzeléseiken, azaz előbb-utóbb mindenképpen túladnak az Invitelen.

A távközlési cégnek egyébként három kérője is volt. Az egyik a Mid Europa Partners nevezetű pénzügyi befektetőcég, szintén ajánlatott tett a hazánkban a Pannon tulajdonosaként ismert norvég Telenor. Harmadikként pedig a Teszári Zoltán, nagyváradi vállalkozó által fémjelzett – Magyarországon a DigiTv-vel és a DigiKábellel jelen lévő – RCS&RDS jelentkezett.
A HTCC értékét korábban egymilliárd euróra taksálták, amit a jelenlegi pénzügyi légkörben aligha tudtak volna érvényesíteni a dánok. Úgy tudjuk, hogy az értékesítés elhalasztását az is szükségessé tette, hogy a vevőjelöltek a banki források szűkössége miatt nehézkesen jutottak volna hozzá a felvásárláshoz szükséges hitelhez.

Az Invitel hazánk második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója, több mint egymillió előfizetőnek nyújt hang-, adat- és internetszolgáltatást, de jelentős erőt képvisel a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik