Üzleti tippek

Két üzletlánc vezette meg a vásárlókat

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Plus Élelmiszer Diszikont Kft. és a Csemege Match Zrt. is megtévesztette a fogyasztókat azzal, hogy akciós termékeinek egy részét már a leárazás első napján sem lehetett megvásárolni.

A GVH közleményében kifejtette: a jogsértésekért a Plus 5 millió forintos büntetést kapott, míg a Match „csekély súlyú” szabálytalanságaiért nem kapott pénzbüntetést.

A versenyhatóság vizsgálata kiderítette, hogy a 174 üzlettel rendelkező Plus bolthálózat, közel 2 millió példányban terjesztett tájékoztatásával szemben egyes, 2008. január 1. és február 29. között akciós terméke nem minden üzletben voltak elérhetőek az akció első napjától kezdve. A Plus továbbá azt sem biztosította, hogy egyes üzletek ne irreálisan alacsony indulókészlettel kezdjék el a leárazást – olvasható a közleményben.

A GVH tájékoztatása szerint az országszerte 124 üzlettel rendelkező Match üzletlánc azzal tévesztette meg a fogyasztókat, hogy egyes termékeket néhány boltban a 2007. április 11. és július 3. között tartó akció első napján már nem lehetett megvásárolni, más termékeket viszont csak egy-egy üzletben az akció néhány napján, nem az előre meghirdetett árakon lehetett megvenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik