Üzleti tippek

Csábító újdonságok

Versenytársakat kapnak ősztől a vállalkozói vagyonbiztosításokat kínáló intézmények. A riválisok némelyike alacsonyabb díjakkal, más vonzó ajánlatokkal kívánja majd meghódítani az ügyfeleket.

Október 1-jétől indul kisvállalkozói vagyonbiztosítási csomagjával a bő egy éve alakult MKB Általános Biztosító Zrt. – jelentette Oláhné Lengyel Judit igazgatósági tag. A konstrukción belül egy-egy szűkebb, illetve szélesebb (all risk) fedezetet nyújtó csomag áll rendelkezésre, s a kötelezően megkötendő alap-vagyonbiztosítás mellé többféle kiegészítő fedezet is választható. Az MKB-biztosító a vele szerződő induló vállalkozásoknak a cégalapítástól számított három évig a tevékenységi körtől függő mértékű kedvezményt ad, s engedmény jár a biztosítási díjat az anyabanki folyószámlájukról utaló vállalkozásoknak is.

Ha addigra megkapja a felügyeleti tevékenységi engedélyt, a Wabard Biztosító Zrt., amelynek tulajdonosi körét a Wáberer György–Kedves Ferenc–Nagy György nagyvállalkozói csoport fémjelzi, akkor kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatokat hirdet meg 2009-re az ősszel induló átszerződési időszakban minden haszongépjármű-kategóriában, illetve a flottapiacon is – tudtuk meg a társaságtól. A Wabard díjpolitikája kialakítása során fel kívánja használni a tulajdonosi kör (így a Wáberer-kamionflotta) tapasztalatait: kis költségvetésű, olcsó biztosító lenne, a működéssel megspórolt díjhányadot pedig „vissza kívánja adni” az ügyfeleknek. A kárrendezésben – más biztosítók ilyen ügyeit is intéző – professzionális, külsős partnercégek – így a Dekra-Expert Kft. és az Autotál Kft. – segítenek majd. Hosszabb távon a társaság fuvarozói felelősségi, illetve más vállalkozói vagyonbiztosítással is startolni kíván.

az mkv kkv-biztosításának elemei

Alapkockázatokra szóló vagyonbiztosítás

Géptörésre, üvegtörésre, vandalizmusra és üzemszünetre szóló biztosítás

Általános, szolgáltatói, munkáltatói és környezeti felelősségbiztosítás

Elektronikus műszerbiztosítás

Szállítmánybiztosítás

Balesetbiztosítás
(a társaság haszongépjárművekre érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást is kínál)

Forrás: MKB Általános Biztosító

Legkésőbb 2009 januárjában elindulna ipari vagyonbiztosítási konstrukciójával az augusztusban alapítási engedélyt kapott CIG Első Magyar Általános Biztosító Zrt., egyéb vállalkozói biztosításokkal viszont egyelőre nem startol – jelezte Kelemen Zsolt vezérigazgató-helyettes. A CIG (a csoport szintén nemrég indult életbiztosítójával együtt) kifejezetten azt a kisvállalkozói kört akarja elérni, ahol a tulajdonosok jelentik a cég menedzsmentjét is. Számukra az életágban befektetési (unit-linked) életbiztosítást, ezen belül 14 eszközalapot tettek elérhetővé – köztük indiai, kínai részvénykosarakat, de akár Warren Buffett részvényalapját.

Speciális ajánlatuk, hogy a legalább 400 ezer forint éves díjjal életbiztosítást kötő ügyfelek 20 százalékos kedvezménnyel 200 ezer forint névértékű részvényt jegyezhetnek a biztosítóban. Kelemen Zsolt szerint eddig megkötött, mintegy 400 szerződésük átlagdíja nem sokkal marad el ettől a mértéktől. Szerződéseiket egyébként 130 saját ügynökük mellett biztosításközvetítők gyűjtötték össze.

keretes

Az MKB kkv-biztosításának elemei

alapkockázatokra szóló vagyonbiztosítás
géptörésre, üvegtörésre, vandalizmusra és üzemszünetre szóló biztosítás
általános, szolgáltatói, munkáltatói és környezeti felelősségbiztosítás
elektronikus műszerbiztosítás
szállítmánybiztosítás
balesetbiztosítás
(a társaság haszongépjárművekre érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást is kínál)

Forrás: MKB Általános Biztosító

Ajánlott videó

Olvasói sztorik