Üzleti tippek

45 milliárdot ígérnek a kiscégeknek

A jövő évtől további 45 milliárd forint áll majd rendelkezésre a kockázati tőkeprogramban a növekedésre képes kis- és középvállalkozások támogatására - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Az uniós támogatással megvalósuló gazdaságfejlesztési programok hatékony fejlesztési eszközök, a GVOP keretében 9 ezer vállalkozás nyert el 150 milliárd forint támogatást, amely 320 milliárd forint fejlesztést generált – mondta a miniszter a 2004-2006. évi I. Nemzeti Fejlesztési Terv (I.NFT) Gazdasági Versenyképesség Operatív Programról (GVOP) tartott konferencián.

A támogatás 95 százalékát, több mint 140 milliárd forintot már kifizették, és várhatóan az ország eléri a 100 százalékos teljesítést ebben a programban.

Bajnai közölte: a jövőben a visszatérítendő támogatásokat jelentő Jeremie-programot megerősítik. A mikrohitel-programban felvehető maximális hitel mértékét 6 millió forintról 10 millió forintra kívánják emelni, illetve a futamidőt az eddigi öt évről tíz évre növelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik