Üzleti tippek

Az MTV-nek ki kell adnia Süsü szerződéseit

admin
admin

2008. 09. 30. 10:04

A Magyar Televíziónak (MTV) ki kell adnia a hetvenes-nyolcvanas években készült bábfilmsorozatainak hasznosításáról szóló szerződéseit - döntött kedden kihirdetett, elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság.

A kézhezvételtől számított 15 napon belül ki kell adni a pert indító Magyar Animációs Filmalkotók Egyesületének a Süsü, a sárkány jellegzetes figuráinak hasznosításáról 2002 és 2007 között az Ungor és Ungor Borház Kft.-vel kötött megállapodásra vonatkozó adatokat, valamint azt, hogy az MTV 2005 júliusa óta kötött-e ilyen megállapodást, és ha igen, akkor kikkel a Mekk Elek, az ezermester, továbbá a Mazsola, a Mazsola és Tádé, a Vízipók-csodapók és a Tévé Maci című alkotásokkal kapcsolatban.

Nyilatkoznia kell a nagyobbik köztelevíziónak arról is, hogy ezen időszakban kötött-e a figurák kapcsolódó felhasználására vonatkozó, úgynevezett merchandising-szerződést ezekre a művekre.

A bíróság ugyanakkor nem mondott ki ilyen kötelezettségeket a másodrendű alperes, a Pannónia Film Kft. esetében. Pataki Árpád bíró az indoklásban elmondta: a cég az eljárásban azt közölte, hogy ilyen adatokkal nem rendelkezik, márpedig „a bíróság ezt felülbírálni nem tudja, kénytelen elfogadni”.

A döntés kihirdetését követően Földváry Mónika, az MTV sajtóosztályának vezetője az MTI érdeklődésére azt közölte: az írásos ítélet kézhezvétele után határoz a társaság arról, hogy fellebbez-e.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.