Üzleti tippek

Házbontással büntetnek

Egy cég épületének bontásába kezdett a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének negyven tagja Szegeden. Az érdekvédelmi szervezet szerint egy fővállalkozó összesen 22 millió forinttal adósa maradt egy Baranya megyei alvállalkozójának. A sorrendben második bontási akció után jövő hét szerdán már budapesti demonstrációt tervez a szövetség.

Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta, hogy ma Szegeden 10 órakor azért kezdtek ismét akcióba, mert a Fehér T. és Társa Kft. állítólag több tízmillió forinttal tartozik az Gold Ép Bt.-nek. Az alvállalkozóként dolgozó Gold Ép áprilisban végzett el több turista-pihenőhelynél bizonyos munkákat. Földmunkától egészen a mosdók megépítéséig. Azóta nem fizették ki a cégnek a munkát.

Először a kaput szedték le (Fotó: MTI)

Először a kaput szedték le (Fotó: MTI)

Szűcs László, Baranya megyei vállalkozónak, a Gold Ép cégvezetőjének több gyereke van, és a nemfizetés miatt anyagilag ellehetetlenült. Többször felszólította a cég tulajdonosát a tartozás rendezésére, aki erre nem volt hajlandó. Ezért bírósághoz fordult, ám az eljárás évekig tarthat, vállalkozását pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti. A hírek szerint már a házát is végrehajtás fenyegeti.

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének akciója a Fehér T. és Társa Kft. szegedi telephelyére korlátozódott, ahol kiemeltek egy kapuszárnyat, mert nem akarták a szövetség tagjait beengedni. Végül a rendőrséget is kihívták, de atrocitás nem történt.

Egyébként a mai akció után jövő hét szerdára, vagyis október 1-jére országos demonstrációt tervez a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége. A FigyelőNet úgy tudja, hogy forgalomlassító tüntetést terveznek a délelőtti órákban Budapest több pontján, rengeteg nemfizető építési vállalkozót keresnek fel, és egy petíciót adnak majd át nekik. Az akció neve: Utolsó Figyelmeztetés. Délután aztán 3 tárcát: az Igazságügyi- és Rendészeti Minisztériumot, az Önkormányzati tárcát és a Pénzügyminisztériumot keresik fel, de a tervek szerint a köztársasági elnöknek, illetve az Országgyűlés elnökének is petíciót akarnak átadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik