Üzleti tippek

Házbontással büntetnek

admin

2008. 09. 25. 12:12

Egy cég épületének bontásába kezdett a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének negyven tagja Szegeden. Az érdekvédelmi szervezet szerint egy fővállalkozó összesen 22 millió forinttal adósa maradt egy Baranya megyei alvállalkozójának. A sorrendben második bontási akció után jövő hét szerdán már budapesti demonstrációt tervez a szövetség.

Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta, hogy ma Szegeden 10 órakor azért kezdtek ismét akcióba, mert a Fehér T. és Társa Kft. állítólag több tízmillió forinttal tartozik az Gold Ép Bt.-nek. Az alvállalkozóként dolgozó Gold Ép áprilisban végzett el több turista-pihenőhelynél bizonyos munkákat. Földmunkától egészen a mosdók megépítéséig. Azóta nem fizették ki a cégnek a munkát.

Először a kaput szedték le (Fotó: MTI)

Először a kaput szedték le (Fotó: MTI)

Szűcs László, Baranya megyei vállalkozónak, a Gold Ép cégvezetőjének több gyereke van, és a nemfizetés miatt anyagilag ellehetetlenült. Többször felszólította a cég tulajdonosát a tartozás rendezésére, aki erre nem volt hajlandó. Ezért bírósághoz fordult, ám az eljárás évekig tarthat, vállalkozását pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti. A hírek szerint már a házát is végrehajtás fenyegeti.

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének akciója a Fehér T. és Társa Kft. szegedi telephelyére korlátozódott, ahol kiemeltek egy kapuszárnyat, mert nem akarták a szövetség tagjait beengedni. Végül a rendőrséget is kihívták, de atrocitás nem történt.

Egyébként a mai akció után jövő hét szerdára, vagyis október 1-jére országos demonstrációt tervez a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége. A FigyelőNet úgy tudja, hogy forgalomlassító tüntetést terveznek a délelőtti órákban Budapest több pontján, rengeteg nemfizető építési vállalkozót keresnek fel, és egy petíciót adnak majd át nekik. Az akció neve: Utolsó Figyelmeztetés. Délután aztán 3 tárcát: az Igazságügyi- és Rendészeti Minisztériumot, az Önkormányzati tárcát és a Pénzügyminisztériumot keresik fel, de a tervek szerint a köztársasági elnöknek, illetve az Országgyűlés elnökének is petíciót akarnak átadni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.