Üzleti tippek

A lakosság 82 százaléka tévézik naponta

admin
admin

2008. 09. 25. 08:35

A magyar lakosság 82 százaléka naponta néz tévét, sportolni viszont csak 16 százaléka szokott, derül ki a TÁRKI által végzett Sport Modul 2007 kutatásból.

„Az aligha meglepő, hogy a magyar lakosság tv-függő: a megkérdezettek 82 százaléka naponta néz tv-t. Ehhez képest a naponta zenét hallgatók (45 százalék), internetezők (25 százalék), testet mozgatók (16 százalék) vagy olvasók (12 százalék) aránya eltörpül” – fogalmazott Sik Endre vezető kutató az MTI-nek küldött közleményben.

A felmérés szerint körülbelül a népesség tizede tölti szabadidejét rendszeresen kézművességgel, illetve hetente többször kártyázással és vásárlással. Sporteseményekre, mozira és más kulturális eseményekre a népesség körülbelül tizede szenteli szabadidejét havonta egyszer vagy többször – olvasható a TÁRKI közleményében.

Soványabbak az internetezők

A felmérés választ ad arra is, hogyan függ össze a szabadidő eltöltésének módja és az, miként érzi magát az ember a világban. „A negyven év alattiak körében (akik a teljes népesség boldogabb, egészségesebb, az emberekben inkább bízó és soványabb részébe tartoznak) azt találjuk, hogy a barátokkal való találkozás elmaradása, a zenehallgatás és számítógép-internet használat hiánya boldogtalansággal és betegségérzettel jár együtt. Ugyanakkor azok, akik naponta számítógépeznek-interneteznek, az átlagos negyven év alattiakhoz képest jobban bíznak az emberekben – és soványabbak náluk” – derül ki az adatokból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.