Üzleti tippek

Hazai dizájnereket kért fel a Mercedes

admin
admin

2008. 09. 24. 09:13

A Mercedes-Benz 2009 januárjában vezeti be a piacra a Mercedes GLK-t, amelyet speciális installációban mutat be. A Daimler AG a hazai Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) is felkérte, készítse el saját installációját.

A vállalat hat európai ország nemzetközileg is elismert dizájniskoláját kérte fel arra, készítsék el saját installációjukat. Franciaország, Olaszország, Németország, Spanyolország, valamint Svájc mellett Kelet-Európából egyedüliként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) kérték fel a dizájnversenyre, amelynek első fordulójára szeptember 23-án került sor Stuttgartban. A pályázat eredményhirdetését követően 2008. október 10-én a dizájnversenyen induló alkotásokat Milánóban is kiállítják. A győztes installációt 2009 januárjában tekintheti meg a nagyközönség.

Álom kompozíció

A magyar csapatba formatervezőkön kívül animációs és építész területről is kerültek hallgatók, illetve tanárok. A vállalat meglehetősen nagy szabadságot engedett a pályázóknak, az egyetlen kikötés az volt, hogy az installáció olyan jellegzetes legyen, akárcsak a Mercedes GLK maga.

A projekt szponzoraként a Visual Power nyújtott technikai segítséget a különböző effektekhez, interaktív animációkhoz. A magyarok installációjában a Mercedes GLK körül cikázó hatalmas fémvázakon áttetsző vásznakat feszítettek ki. Ezekre a vásznakra, valamint magára az autóra vetítik az interaktív animációt. A kiállítóteret körülvevő paravánoknak is aktív szerepet szánt a MOME tervezőcsapata, tipografikus kompozíciókkal, idézetekkel teszik még hangsúlyosabbá az álom illúzióját.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.