Üzleti tippek

Hazai siker az ungvári tévéfesztiválon

A Duna Televízió koszovói romákról szóló dokumentumfilmje nyerte a hétvégén az Ungváron tizedik alkalommal megrendezett Szülőföldem szép határa című nemzetközi kisebbségi tévé- és rádiófesztivált, amelynek második helyén a Magyar Televízió alkotása végzett.

A nemzetiségi kisebbségek életével foglalkozó tévé- és rádióműsorokat felvonultató négynapos nemzetközi fesztiválra 15 országból több mint 70 televíziós és 40 rádiós alkotást neveztek be. A közép- és kelet-európai országokon kívül a rendezvényen Kínából, Svédországból, Németországból és Ausztriából érkezett kisebbségi dokumentumműsorokat is bemutattak.

A többnapos válogatás során a nemzetközi zsűri a Duna Televízió mitrovicai romákról készült, Csapdába zárva című dokumentumfilmjét találta a legjobbnak. A fesztivál második helyezettje a Magyar Televízió Ez tetszik nekem című filmje lett. A dokumentumfilm elnyerte a tévékritikusok különdíját is. A nemzetiségi rádióműsorok kategóriájának harmadik helyezettje a Kossuth Rádió Magyarországról jövök című magazinműsorának egyik kisebbségi tematikájú alkotása lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik