Üzleti tippek

Már sugároz az EP webtévéje

admin
admin

2008. 09. 17. 12:42

Megkezdte adását szerdán az interneten az Europarltv, az Európai Parlament (EP) webtévéje. A webtévé működését Hans-Gert Pöttering, az EP elnöke ünnepség keretében indította el.

“Tekintettel arra, hogy közeledünk a 2009 júniusi európai (parlamenti) választásokhoz, az Europarltv-nek kiváló internetes eszközként kell szolgálnia a polgárokat, főként a fiatalokat abban, hogy tájékozódjanak a közvetlenül választott Európai Parlament tevékenységéről és döntéseiről. E döntések csaknem 500 millió európai polgár mindennapi életét befolyásolják” – jelentette ki Pöttering.

Költséghatékonyabb

Európában az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a parlamenti csatornák száma. Ezek némelyikét nemzeti hírközlő társaságok üzemeltetik – például ilyen a BBC Parliament -, másokat maguk a nemzeti parlamentek hoztak létre – például Franciaországban, Görögországban. Az Európai Parlament a második modellt választotta.

Azért döntöttek az internetes tévé mellett, mert a webtelevízió sokkal költséghatékonyabb, mint egy hagyományos televízió, ráadásul könnyebben lépést tart a technikai fejlődéssel – a számítástechnika és a televíziózás összefonódásával, illetve a széles sáv terjedésével. A webtévé a fogyasztó kényelmét szolgálja, hiszen bárhol, bármikor megtekinthető anyagok széles választékát kínálja. Mindezek mellett a webtévén lényegesen könnyebb a többnyelvűség biztosítása, valamint ez az egyetlen hatékony módja annak, hogy az Európai Unión kívüli országokat is el lehessen érni.

Más és más közönségnek

Az Europarltv nem egyetlen műsort jelent, a négy különböző csatorna más és más közönséget céloz. “Az Ön parlamentje” azoknak szól, akik erősen érdeklődnek az európai politika iránt: tájékozott polgároknak, gazdasági szereplőknek, szociális partnereknek, lobbistáknak, kutatóknak, az EU intézményeiben dolgozóknak. “Az Ön hangja” elsősorban a szélesebb közönségnek szól. Itt lehetőség nyílik a nézők által készített anyagok sugárzására is.

A “Fiatal Európa” mindenekelőtt az iskoláskorúak, a jövendő uniós választópolgárok csatornája. Végezetül a “Parlament élőben” folyamatos, élő adást ad az EP életéről. Különösen fontos program a plenáris viták és a szakbizottsági ülések közvetítése, linkekkel az előző ülések audiovizuális archívumaihoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.