Üzleti tippek

Kifizették a Zalabaromfi dolgozóit

admin

2008. 09. 17. 16:14

A Zalabaromfi cégcsoport szerdán kifizette csaknem 700 dolgozója elmaradt munkabérét. Az összesen mintegy 53 millió forint folyósítását az tette lehetővé, hogy kedden este a cégcsoport számláit kezelő CIB Bankkal - amely korábban zárolta a folyószámlákat - sikerült megállípodni.

A cég dolgozói és beszállítói ma a CIB Bank székházánál és az agrártárca épületénél tartottak demonstrációt, elsősorban a gazdálkodóknál lévő 0,8-1 millió csirke és 300-350 ezer pulyka etetésére és levágására kívánnak megoldást találni. A cég fizetésképtelensége a termelőknél és az őket kiszolgáló szervezeteknél ugyanis finanszírozási gondokat okozott.

Tüntetés a CIB központja előtt Fotó: Gáti András Képgaléria

Tüntetés a CIB központja előtt Fotó: Gáti András Képgaléria

A CIB szeptember elsején minden előzetes felszólítás nélkül zárolta a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. és a Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. számláit és ezért a 650 dolgozónak, valamint a beszállítóknak nem tudtak fizetni.

Mindenki hallgat

Nemes Imre, a Zalabaromfi igazgatója szerint a cégek számlájára érkező árbevételekhez való hozzáférést a bank megakadályozta, ezt korábban még úgy értékelték, hogy a CIB megszegte a bankszámla-vezetési szerződést.

A Zalabaromfi korábban hitelt vett fel a banktól, s ezeket a pénzintézet nem mondta fel, a társaságoknak a vezérigazgató szerint nem volt fizetési kötelezettségük a bankkal szemben.

A CIB a banktitokra hivatkozva nem mondott részleteket. A Zalabaromfi korábban még azzal fenyegetőzött, hogy a PSZÁF-hez és a Magyar Bankszövetséghez fordul. Végül azonban a cégnek sikerült megállapodni a bankkal, a részletekről azonban egyik fél sem beszélt és ehhez hasonlóan nem derült ki egyelőre semmi a beszállítóknak járó pénzekről sem.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.