Üzleti tippek

Bírálják az adó- és járuléktörvényt

admin

2008. 09. 16. 13:09

A vállalkozások versenyképességét és a gazdasági növekedést nem képes a vállalkozók 100 milliárdos tehermérséklése előmozdítani - állította a munkaadói oldal kedden az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén.

A versenyképesség javítása, a gazdasági növekedés gyorsítása érdekében születtek korábban az évi 1000 milliárdos, később pedig az 500-600 milliárd forintos adóteher-csökkentési javaslatok, amelyek egy „nagyobb torta” létrehozását eredményeznék – mondta Rolek Ferenc, a munkáltatói oldal képviseletében. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke szerint a mostani adójavaslat ezt az elképzelést nem tükrözi.

Mind a munkáltatói oldal, mind a munkavállalói oldal élesen bírálta az adómentes természetbeni juttatások 11 százalékos tervezett adóját. Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke úgy fogalmazott, hogy a vendéglátásban munkahelyek tömege kerülhet veszélybe a tervezett lépés miatt.

Veres János válaszában elmondta: ha az adómentes természetbeni juttatások 11 százalékos adójából tervezett 55 milliárd forint nem folyik be a költségvetésbe, akkor a kormány által vázolt öt százalékpontos tb-járulék-csökkentés nem valósítható meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.