Üzleti tippek

Kapolyié lehet a nagykereskedelmi árampiac egytizede

admin
admin

2008. 09. 15. 19:39

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a System Consulting Zrt.-nek, hogy 98,178 százalékos tulajdont szerezzen a Vértesi Erőmű Zrt.-ben - közölte a GVH.

A Kapolyi László nevével fémjelzett System Consulting 2008 májusában vásárolta meg a 10 milliárd forint jegyzett tőkéjű Vértesi Erőmű Zrt. 98,178 százalékot megtestesítő részvénycsomagját a Magyar Villamos Művek Zrt.-től (MVM).

Az MVM tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik a Vértesi Erőmű ZRt. MVM Zrt. tulajdonú részvényeinek értékesítési folyamata, a zárási feltételek teljesítése, a május 19-én aláírt adásvételi megállapodás alapján. A zárási feltételek egyike volt a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyó határozata, amely megszületett.

A GVH megállapítása szerint a System Consulting piaci részesedése a magyarországi villamosenergia nagykereskedelmi értékesítésből hét százalék, a Vértesi Erőműé pedig 3,7 százalék.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.