Üzleti tippek

Webtévét indít az EP

Jövő szerdán, szeptember 17-én kezdi meg adását az interneten az Europarltv, az Európai Parlament (EP) webtévéje. A webtévé működését Hans-Gert Pöttering, az EP elnöke ünnepség keretében indítja el.

Európában az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a parlamenti csatornák száma. Ezek némelyikét nemzeti hírközlő társaságok üzemeltetik – például ilyen a BBC Parliament -, másokat maguk a nemzeti parlamentek hoztak létre – például Franciaországban, Görögországban. Az Európai Parlament a második modellt választotta.

Azért döntöttek az internetes tévé mellett, mert a webtelevízió sokkal költséghatékonyabb, mint egy hagyományos televízió,
ráadásul könnyebben lépést tart a technikai fejlődéssel – a számítástechnika és a televíziózás összefonódásával, illetve a széles sáv terjedésével.

Az Europarltv nem egyetlen műsort jelent, a négy különböző csatorna más és más közönséget céloz. “Az Ön parlamentje” azoknak szól, akik erősen érdeklődnek az európai politika iránt: tájékozott polgároknak, gazdasági szereplőknek, szociális partnereknek, lobbistáknak, kutatóknak, az EU intézményeiben dolgozóknak. “Az Ön hangja” elsősorban a szélesebb közönségnek szól. Itt lehetőség lesz a nézők által készített anyagok sugárzására is. A “Fiatal Európa” mindenekelőtt az iskoláskorúak, a jövendő uniós választópolgárok csatornája. Végezetül a “Parlament élőben” folyamatos, élő adást ad az EP életéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik