Üzleti tippek

Iskolába küldik az adószakértőket

A Pénzügyminisztérium kötelező, rendszeres továbbképzésre utasította a munkájukban megmaradni akaró adótanácsadókat és adószakértőket - írja a Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap cikke ismerteti, hogy a tárca szeptember végén hatályba lépő rendelete szerint ezután az adószakértők mellett nyilvántartásba kell venni az adótanácsadókat és okleveles adószakértőket is.

Az új szabályok szerint öt év alatt legalább három olyan évet kell produkálnia minden nyilvántartásba vett szakértőnek és tanácsadónak, amikor valamilyen képzésben részt vesz. Ez többféle is lehet, akár egy félnapos konferencia is, ahol az éves adóváltozásokat taglalják. Az egyetlen kikötés, amit a rendelet a képzéssel kapcsolatban tartalmaz, hogy az ötéves továbbképzési időszak alatt száz kreditet össze kell gyűjtenie mindenkinek, aki a nyilvántartásban akar maradni.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.