Üzleti tippek

Sosem látott munkája van a Strabagnak

A Kelet-Európában - főleg Magyarországon - igen aktív osztrák Strabag építőipari vállalatnál a vártnál jobban nőtt a bevétel és az elvégzett építési teljesítmény értéke az első fél évben.

A konszolidált bevétel 18 százalékkal 4,78 milliárd euróra, az építési teljesítmény 19 százalékkal 5,296 milliárd euróra emelkedett. Ez utóbbiból 42 százalék, azaz 348 millió eurónyi növekmény jutott Közép-Kelet-Európára. Elemzők 14-14 százalékos bővülésre számítottak.

Ugyanakkor az üzemi eredmény mínusz 28,4 millió euró volt szezonális okok miatt, 31 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az EBITDA-eredmény 27 százalékkal 130,1 millió euróra nőtt.
Az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. konszolidációja révén a Strabag mérlegfőösszege 7,74 milliárd euróról 9,12 milliárdra gyarapodott.

A megrendelés-állomány június végén rekord nagyságú, 13,657 milliárd euró volt az első fél évben, 28 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A vállalat közleménye szerint ezzel a Strabag “a legjobb úton halad a felé, hogy növelje piaci részesedését a kelet-európai piacokon, és megerősítse piacvezető pozícióját Németországban, Ausztriában és Magyarországon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik