Üzleti tippek

Almacsata: még tart a blokád a szabolcsi üzemeknél

Tart az alacsony felvásárlási ár miatt tiltakozó almatermelők demonstrációja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Továbbra is két feldolgozó üzemet tartanak blokád alatt a gazdálkodók.

A hétfő óta folyamatosan tüntető termelők az éjjel blokádőrökkel felügyelték a zár alá vont osztrák érdekeltségű Agrana-Juice Magyarország Kft. anarcsi és vásárosnaményi telephelyét. Anarcson huszonöten, míg Vásárosnaményban heten őrködtek, hogy a blokád alá vont léüzemekbe az éj leple alatt senki ne vihessen be gyümölcs alapanyagot, készáru pedig ne kerülhessen ki onnan.

Traktorblokád

A blokádőrök ellátták a telephelyek előtt éjszakára ott hagyott, a termelők által felsorakoztatott traktorok, teher- és személyautók felügyeletét is, míg a járművek tulajdonosai otthonukban pihentek.

A tüntető gazdálkodók pénteken petíció átadására készülnek. Seszták Oszkárt a Szabolcs Megyei Önkormányzati Közgyűlés fideszes elnökét szándékoznak felkérni arra, hogy hivatali beosztásánál fogva nyújtson segítséget követelésük teljesüléséhez. MSZP-s országgyűlési képviselők a minél hamarabbi megegyezésre szólították fel az árvitába keveredett feldolgozókat és termelőket a szabolcsi napilap pénteki számában.

MSZP: 25 forint az ideális

A szocialista politikusok álláspontja szerint a feldolgozóknak elfogadhatóbb árajánlattal kellene kiállniuk az általuk korábban javasolt 15-20 forint helyett, akárcsak a termelőknek, akiknek szintén engedni kellene 30 forint összegű követelésükből”.
Az MSZP-s képviselők úgy tartják, hogy egy 25 forintos kilogrammonkénti felvásárlási ár kialakítása mindkét oldal számára elfogadható lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik