Üzleti tippek

Kifullad az almacsata?

Az almatermelők csökkentett létszámmal folytatták demonstrációjukat az éjjel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Anarcson, Mátészalkán és Vásárosnaményban tartanak blokád alatt egy-egy gyümölcsfeldolgozó üzemet, tiltakozva az alacsony felvásárlási ár miatt.

A három helyszínen huszonketten ellenőrizték a léüzemeket, hogy azok ne fogadhassanak alapanyagot, vagy ne indíthassanak megrendelőikhez kész terméket. Anarcson és Vásárosnaményban éjszakára 385 jármű is ott maradt a feldolgozó telephelyek előtt, tovább akadályozva a közlekedést.

Az Agrana-Juice anarcsi telephelye előtt éjszakára 25 járművet hagytak, s azokat tíz termelő felügyelte. A többiek hazamentek pihenni, hogy a következő napokon újult erővel tudják folytatni a tiltakozó akciót, mindaddig, amíg ki nem kikényszerítik az ipari alma 30 forintos kilogrammonkénti felvásárlási árát a feldolgozók által kínált 15-20 forint helyett.

Mátészalkán az éjjel öt almatermelő egymást váltva figyelte a városban működő ESZAT Kft. telephelyét. Az utat korábban elzáró járművek viszont éjszakára hazamentek, mivel a társaság vezetői kedden megengedték, hogy a tiltakozók bemenjenek a lézüzem területére, és zár alá vegyék a cég hídmérlegeit, megakadályozva az áruszállítást.

Vásárosnaményban az Agrana-Juice beregi telephelyénél a kedden blokádot tartó 400 jármű 10 százaléka tért haza éjszakára, a többiek maradtak, s azokra heten vigyáztak hajnalig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik