Üzleti tippek

Romániában terjeszkedik a Díjbeszedő Holding

Romániára is kiterjeszti működését a közüzemi díjak beszedésével foglalkozó Díjbeszedő Holding, a cég két román leányvállalata marosvásárhelyi központtal szeptember 1-jén kezdi meg működését - tájékoztatott a társaság kommunikációs ügynöksége.

A DBR Holding Romania SA a díjbeszedési és mérőóra-leolvasási tevékenységet, a megszemélyesített nyomtatási és elektronikus számlabemutatási tevékenységet végzi majd, míg a DBR Factor IFN SA elsősorban a díjbeszedést kiegészítő közüzemi követelésvásárlással, továbbá banki és távközlési szolgáltatók követeléseinek megvásárlásával és kezelésével foglalkozik majd.

A Díjbeszedő célcsoportját Romániában a vezető közüzemi szolgáltatók, valamint pénzintézetek, telekom- és kábeltévécégek alkotják. A székhely kijelölésében meghatározó szerepet játszott az, hogy Marosvásárhelyen és környékén található több országos szintű szolgáltató társaság központja. Számos, Magyarországon is jelen lévő multinacionális szolgáltatónak működik Romániában is leányvállalata, ami szintén elősegítheti az együttműködéseket – olvasható a közleményben.

A Díjbeszedő-csoport romániai megjelenése része annak a középtávú vállalati stratégiának, amelynek során a cégcsoport 2011-re 13 milliárd forintot meghaladó árbevételi szintet kíván elérni. A 2007-es évben 9,5 milliárd forint volt a csoport konszolidált árbevétele. A magyar magántulajdonban lévő, 8,5 milliárd forintos konszolidált saját tőkével rendelkező Díjbeszedő Holding mintegy 870 munkatársat foglalkoztat. A cégcsoport saját fejlesztésű informatikai rendszerrel rendelkezik, ami több mint 750 ezer háztartás közüzemi adatainak kezelését biztosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik