Üzleti tippek

Miskolc és Békéscsaba is várja a gumigyárat

A békéscsabai fideszes városvezetés tárgyalást kezd indiai Apollo Tyres képviselőivel a beruházás esetleges békéscsabai megvalósításának feltételeiről. Miskolc is szívesen fogadná az indiai gumiipari céget.

Békéscsaba szívesen ad otthont a cég befektetésének, ha vállalhatók a korábban Gyöngyös város által ígért feltételek – közölte Vantara Gyula polgármester. A polgármester a jövő hét hétfőjén rendkívüli egyezetést tart a közgyűlési frakciókkal, amelynek célja a teendők meghatározása. A képviselők közösen szeretnék felkérni Gyurcsány Ferencet és a kormányt, hogy támogassa kezdeményezésüket, és a kormány biztosítsa mindazon feltételeket, amelyekkel lefolytatta az eddigi sikeres tárgyalásokat.

Miskolc szívesen fogad minden munkahelyteremtő beruházást, így természetesen az indiai gumiipari cégét is, persze minden körülményt alaposan mérlegelve – mondta Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője. Miskolc egyébként a Mercedes konszern maygarországi beruházásáért is versengett, amelyet utóbb Kecskemét nyert meg.

Az indiai Apollo Tyres csütörtökön jelentette be, hogy mégsem építi meg Gyöngyösön új gumiabroncs gyárát, hanem új helyszínt keres a 200 millió eurós beruházásnak Magyarországon vagy más európai országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik