Üzleti tippek

Fiókakciók

Kellemesen érinthetik a bankok helyi akciói a frissen alakult kisvállalkozásokat, amelyek számlavezető hitelintézetet keresnek maguknak, vagy éppen váltani szeretnének.

A nyári időszakban több hitelintézet is helyi akciókkal keresi a vállalkozói ügyfelek kegyét. Az ajánlatok általában nem kapnak nagy hírverést, mivel kizárólag az adott banknak a közelmúltban újonnan megnyitott, esetleg felújított fiókjaira vonatkoznak.

A legtöbbet „akciózó” UniCredit Bank például a számlanyitástól számított első három hónapra mindegyik kkv-számlacsomagjánál elengedi a teljes számladíjat (a legkisebbeknek ajánlott Bázistól kezdve egészen a gyógyszerészeknek, ügyvédeknek kínált speciális csomagokig). Ezenfelül 0,5 százalékos kamatprémiumot is ad egy kamatperiódus erejéig három hónapos vállalkozói betéteinél. A kedvezményeket azok a cégek vehetik igénybe, amelyeknek az előző három hónapban nem volt vállalati számlájuk az UniCredit Banknál, s éves nettó árbevételük kisebb 300 millió forintnál (ez amúgy is általános feltétel a banki számlacsomagok igénybevételéhez).

Szintén fél százalékponttal „fejeli meg” sztenderd vállalkozói betétjeinek kamatát új fiókjában a Polgári Takarékszövetkezet, de az egyhetestől az egyévesig valamennyi betétre. A Budapest Bank (BB) az Origo Extra vállalati számlavezetési csomag 800 forintos havidíja helyett csak 450 forintot kér, ezt viszont egy egész éven át. A kedvezményes csomag része az is, hogy az első esztendőben elengedik a Budapest vállalkozói bankkártya háromezer forintos éves díját, az 1500 forintos internetbanki szolgáltatáshoz pedig ezer forintért lehet hozzájutni. A BB kissé szigorúbb az igénybevevők körét tekintve: az akció csak olyan cégekre érvényes, amelyeknek korábban még sohasem volt számlájuk a banknál.

Igazán egyedi formáját találta meg az akciónak a semmilyen előfeltételt nem szabó MKB Bank. Csepeli fiókjában számlát nyitó kkv és lakossági ügyfelei között kétszemélyes párizsi utazás talál gazdára, a Szigetszentmiklóson ugyanezt megtevők között pedig egy római. A szerencsés vállalkozások egyike pedig – amelyek Nagykőrösön nyitnak új MKB-számlát – egy robogóval gazdagodhat. Olyan bankot egyelőre egyet sem találni, amely hitelekhez kötődő akciókkal próbálná csalogatni az új fiókjaiba betérő kisvállalkozókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik