Üzleti tippek

Együttműködési megállapodást kötött az NHH és az ORTT

admin
admin

2008. 08. 14. 09:19

A két intézmény együttműködésének kereteit rögzítő megállapodást írt alá Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke és Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetője Budapesten.

Az eseményen nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a felek stratégiai kérdésekben konzultálnak, egyedi ügyekben egyeztetnek, a másikat érintő ügyekben tájékoztatják egymást, kutatások, elemzések, tanulmányok készítését kezdeményezik. Legalább kétévente közös jelentést készítenek a rendelkezések érvényesüléséről, együttműködnek új jogszabályok kidolgozásában és a korábbiak módosításában. A 2009. június 30-ig szóló megállapodást egy-egy évre hosszabbíthatják meg.

Tényleges munka ősztől

A médiairányítás a hazai közélet egyik gumicsontja, és „nem a konvergens hatóság felé haladnak a dolgok” – mondta az eseményen Majtényi László, hozzátéve: „Magyarország sajátos viszonyai között” jobb is ez így, ugyanakkor az, hogy mindkét hatóság fennmarad, szükségessé teszi együttműködésük kereteinek kialakítását. Utalva arra, hogy törvényi kötelezettségük e megállapodás megkötése, ugyanakkor nem mindegy, mi a dokumentum tartalma, megjegyezte: ez egy pontos és színvonalas anyag.

Pataki Dániel szerint az együttműködés fontosságát – a digitális átállással kapcsolatos fogyasztói tájékoztatás szükségessége mellett – az is mutatja, hogy az új technológiák terjedésével mindinkább elmosódik a műsorszolgáltatók és -szórók közötti határ, ezzel pedig mindinkább egybecsúszik a két hatóság feladata is. A tényleges együttműködés a nyári szünet után, szeptemberben kezdődik meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.