Üzleti tippek

Összemegy a Rolling Stone

A kortörténeti jelentőségű amerikai zenei és kulturális magazin formátuma októbertől megváltozik, kisebb lesz.

A patinás kétheti lap, a Rolling Stone három évtizeden át töretlenül, minden trendnek ellenállva megtartotta megszokott, nagy formátumát, ám alapító főszerkesztője, Jann Wenner immár elérkezettnek látta az időt a változtatásra.

Belül is átalakul

Az október 30-án megjelenő szám lapjai a megszokott 30 centiméter helyett 25 centiméteresek lesznek, hogy elférjenek az újságosstandok polcain – jelentette be Wenner, és azt üzente az esetleg aggódó olvasóknak, hogy a „lap lelke érintetlen marad”.

A változtatások nemcsak a centimétereket, hanem a belső megjelenést is elérték: lendületesebbre cserélődik a betűtípus, rövidebbek lesznek a cikkek és jellemzőbbek a képek – ígérte a szerkesztőség.

Jelentős előfizetői tábor

Az amerikai zenebarátok „bibliája”, a Rolling Stone történetének legmagasabb példányszámában jelenik meg napjainkban: 1,4 milliót adnak el előfizetőknek. Az újságárusoknál eladott példányok száma azonban nyolc év alatt 190 ezerről 130 ezerre csökkent, mert mérete miatt az újságosok nem szemmagasságba, hanem jóval a fölé vagy az alá tették ki a polcra. A magazin első száma John Lennonnal a címlapján 1967 novemberében jelent meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik