Üzleti tippek

Vendégmunkásjáratot indít Temesvárra a Wizz Air

Jövő márciusban Temesváron nyitja meg tizedik bázisát a Wizz Air – jelentette be a budapesti székhelyű diszkont légitársaság a romániai városban. Ez már a harmadik Wizz-központ lesz délkeleti szomszédainknál, mivel korábban Buakerestben és Kolozsváron is bázist nyitott a lila légitársaság.

Az első Wizz Air gép már a bázisnyitás előtt 3 hónappal, a karácsonyi csúcs kezdetén, december 17-én landol majd Temesváron. Ahogy azt a cég korábban más központjai megnyitása előtt is csinálta, abban az időszakban úgynevezett W-patternben szolgálja ki a repteret.

Ez azt jelenti, hogy meglevő kelet-európai bázisokról indulva előbb elrepülnek a gépek az egyik nyugat-európai célállomásra, onnan tesznek egy kanyart Temesvárra, végül visszarepülnek bázisukra. A 4 út általában éppen belefér a személyzet munkaidejébe.

Az útvonalhálózattal ezúttal sem okozott meglepetést a cég. Mint lényegében mindenhol, itt is a vendégmunkásforgalomra épít a Wizz Air. Vagyis a külföldön dolgozó románok kedvelt célállomásait repüli majd heti két-három alkalommal: Róma, Milánó, Velence, London, Párizs, Dortmund, Barcelona és Valencia szerepel az étlapon.

Temesvár határhoz való közelsége miatt persze a Dél-Magyarországon élők előtt is megnyílik a lehetőség vonzó célállomások kedvező áron történő elérésére a romániai városból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik