Üzleti tippek

Nevet változtat a Metro

Augusztus 7-től, Metropol névvel, ugyanazzal a tartalommal jelenik meg a legnagyobb példányszámú, ingyenes napilap.

A Metropolt, azaz a Magyarországon 10 éve jelen levő Metro napilapot a megszokott terjesztési pontokon találják meg az olvasók. A névváltoztatás a nagykereskedelmi láncot működtető Metro International DL AG kezdeményezése alapján, a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete nyomán született.

A Metropol változatlan tartalommal jelentkezik. Hivatal Péter, a kiadó vezérigazgatója, a jubileumi névváltás kapcsán úgy fogalmazott: „A metropol szó – ahogyan a metro is – a metropolisz szóból ered, utalva az olvasói célközönségre és a terjesztési területre. Magyarországon sokan még mindig a földalatti közlekedési eszköz nevére asszociáltak a Metróról, ezért már többször terveztük a névváltoztatást. Arra számítunk, hogy hirdetőink és olvasóink is hamar elfogadják és megszeretik a Metropol nevet, és a későbbiekben már nem kötik a tömegközlekedéshez vagy az azt működtető társasághoz a lapot”. Hivatal Péter hozzáfűzte: „A Legfelső Bíróság döntését maximálisan tudomásul vesszük, és eleget teszünk a döntésnek.

A vezérigazgató hangsúlyozta, a változás csak a lap elnevezését érinti, semmi másra – tartalomra, layoutra, terjesztési vagy hirdetési területre – nincs hatással. „A nemzetközi Metro lapcsoport 21 országban van jelen, és ezekben az országokban különböző nevek alatt érhető el, mivel ebben a kérdésben a helyi kiadók viszonylag szabad kezet kapnak. Korábban Metropol néven jelent meg a lap például Lengyelországban is, bár a magyar kiadó választását nem ez, hanem a piaci környezet, a lap pozícionálása befolyásolta” – fogalmazott a vezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik