Üzleti tippek

Drasztikusan nőtt az Egis profitja

admin
admin

2008. 08. 06. 18:22

Nem konszolidáltan 71,733 milliárd forint árbevételt és 8,076 milliárd forint adózott eredményt ért el üzleti évének első kilenc hónapjában az Egis Gyógyszergyár Nyrt.

A forgalom 3,3 százalékkal, míg a profit 55,9 százalékkal nőtt az előző üzleti év azonos időszakához képest. A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a nyereség jelentős növekedését a forgalom volumenének növekedése mellett a működési költségek eredményes kontrollja, és a kedvező pénzügyi eredmény tette
lehetővé.

Az üzleti év harmadik negyedévében, április-június között a gyógyszergyár árbevétele 23,0 milliárd forint volt, a bázishoz képest 5,3 százalékkal csökkent, az adózott eredmény 5,4 százalékkal maradt el a bázisidőszakitól, 2,231 milliárd forintot tett ki. A negyedéves eredmény nagyjából megegyezik a portfolio.hu által készített elemzői konszenzussal, ami 2,212 milliárd forintos nem konszolidált profitot jelzett előre.

Az Egis-csoport kilenc havi adózott nyeresége 47,4 százalékkal 8,335 milliárd forintra nőtt, a konszolidált árbevétel 6,4 százalékkal 82,996 milliárd forintra csökkent.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.