Üzleti tippek

Megszabadul az RTL Klubtól a Magyar Telekom

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Magyar Telekom eladja az RTL Klub televíziós csatornában lévő részesedését és megvásárolja a mobiltartalom szolgáltatási piac vezető vállalkozása, az IKO két cégét.

A GVH közleménye szerint az IKO Production Media Kft. (IKO) és a Magyar Telekom 2008 áprilisában együttműködési szerződést kötött. Ennek értelmében az IKO megveszi a Magyar Telekomtól az IKO Telekom Zrt. részvényeinek 50 százalékát, így annak kizárólagos tulajdonosává válik.

AZ IKO Telekom néhány vagyoneleme, így az IKO-New Media Kft. és az IKO Content and Rights Kft. viszont 100 százalékban a Magyar Telekom tulajdonába kerül.

A televíziós műsorok készítésével és értékesítésével, valamint azok reklámidejének értékesítésével foglalkozó IKO Rákosi Tamás érdekeltsége. Az IKO Telekom holdingcég, 31 százalékban tulajdonosa az RTL-Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt-nek.

A GVH engedélyezte azt is, hogy a Magyar Telekom megvásárolja a mobil tartalomszolgáltatással foglalkozó két vállalkozást. Ezzel ugyan az új cég piaci részesedése 37 százalékra nő, de ennek hatását ellensúlyozza, hogy több, jelentősebb vállalkozás is tevékenykedik a piacon és könnyen megjelenhetnek új szereplők is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik