Üzleti tippek

Lesifotósok ellen kér védelmet Hollywood

Nagy fehér P-betűvel ellátott rendszámot vezetnének be és paparazzimentes biztonsági övezet kijelölését követelik hollywoodi sztárok és politikusok.

“Mint falkába verődött farkasok az áldozat nyomában, olyanok a paparazzik. Ideje megrendszabályozni őket, mert minden határon túlmegy, amit művelnek” – fogalmazott Dennis Zine városi tanácsnok, az antipaparazzi mozgalom vezetője Los Angelesben egy rendőri vezetőkből és választott városi tisztviselőkből álló alkalmi panaszbizottság előtt.

A sztárokra szakosodott fotósok és célpontjaik között rendszeresek az összetűzések. Nemégiben Brad Pitt és Angelina Jolie testőrei összevertek két paparazzit, akik belopóztak a pár dél-franciaországi kastélyának parkjába, júniusban pedig a malibui strandon szörfösök támadtak fotósokra, akik a hullámok hátán lovagoló Matthew McConaughey-t akarták megörökíteni.
Zine és a köré szerveződött hírességek egész javaslatcsomagot terjesztettek elő. Egyebek között rendőri engedélyhez kötnék a paparazziszakma gyakorlását, vészhelyzeti telefonszolgálatot állítanának fel az üldözött sztároknak, üldözőiket pedig arra köteleznék, hogy nagy fehér P-betűs rendszámú kocsival járjanak. A javaslatok között az is szerepel, hogy jelöljenek ki úgynevezett személyi biztonsági zónát, amelybe a fotósnak tilos lenne belépnie.

A celebség átka

“Tiszta időpocsékolás ezzel foglalkozni” – reagált William Bratton, Los Angeles rendőrfőnöke, aki korábban a New York-i rendőrség vezetőjeként meghonosította a kriminálpolitikában a zéró tolerancia elvét, amely a legapróbb szabálysértés esetén is szigorú hatósági fellépést irányoz elő. A paparazzik esetében nem lát okot új szabályok bevezetésére, és a javaslatokat elutasítja. “Mi ez a védelmi zóna, amely csak a sztárokat illeti meg? Zine-nak fogalma sincs róla, hogy miről beszél” – mondta Bratton. “Különben nincs is paparazziügy, hiszen Britney Spears lassan megtanul viselkedni, Lindsey Lohan megtalálta a szerelmét, Paris Hilton pedig hála Istennek állandóan utazgat.”
Brad Elterman, a Buzz Foto ügynökség vezetője szerint egyes sztárok csak “nyafognak”, és nem a fotósok regulázásával kellene foglalkozniuk. “Tudomásul kell venni, hogy a sztársághoz ez is hozzátartozik” – mondta Elterman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik